Hart voor je huwelijk

Werkgroep Hart voor je Huwelijk

In 2018 is de werkgroep ‘Hart voor je Huwelijk’ ontstaan.

De werkgroep biedt getrouwde stellen een cursus aan, waarin stellen met elkaar in gesprek gaan over verschillende thema’s rondom het huwelijk. Zie het maar als een APK van het huwelijk en om de grote waarde van het huwelijk te onderstrepen.De cursus wordt gegeven aan de hand van een werkmap van de HGJB. De cursus bestaat uit zes avonden waar je als echtpaar in een ontspannen en sfeervolle omgeving met elkaar in gesprek gaat over een aantal thema’s rondom het huwelijk.De volgende thema’s komen aan de orde:

  • Terug naar de basis
  • Communicatie in je relatie
  • Groeien in je relatie
  • Omgaan met verschillen
  • Samen intiem
  • Samen geloven

Een impressie van de cursus.

De werkgroep heeft niet als doel problemen in een huwelijk op te lossen. Als er tijdens de cursus toch problemen naar voren komen, dan verwijst de werkgroep door naar passende en professionele hulpverlening.

In verband met de maatregelen rondom Covid-19 is het nu niet mogelijk een nieuwe cursus te verzorgen. Zodra het weer mogelijk is, wordt dit weer opgepakt.

Er wordt ook een cursus aangeboden aan stellen die gaan trouwen of pas getrouwd zijn. De stellen worden hiervoor uitgenodigd door de predikanten.

Nieuw vanuit de werkgroep (vanaf 2021)De werkgroep geeft ook aandacht aan stellen die 5, 12.5 of 25 jaar getrouwd zijn.Zij mogen rond de huwelijksdatum een verrassing  verwachten.

Meer informatie, mail naar hvjh@hervormdrouveenstaphorst.nl

De werkgroep ‘Hart voor je Huwelijk’

Ds. W. van Vreeswijk
Henk en Mieneke Hengsteboer
Laurens en Kirsten Talsma
Jenny Witte
Ilona Compagner
Klaas en Marrie Kuiper